Sunday, July 22, 2012

GP Γερμανίας: Στην pole o Αλόνσο!


 

Ο καιρός έχει βαλθεί να τρελάνει για τα καλά, ομάδες, πιλότους και μηχανικούς με τα τερτίπια του. Το πρωί στο Χόκενχάιμ ο ουρανός ήταν καθαρός αλλά το ξεκίνημα των ελεύθερων δοκιμών συνοδεύτηκε από την εμφάνιση των πρώτων σύννεφων.

Οι πιλότοι έκαναν όσους περισσότερους γύρους μπορούσαν στην πίστα ώστε να αξιολογήσουν την απόδοση και τη συμπεριφορά της μεσαίας και της μαλακής γόμας που έχει στη διάθεση όλων των ομάδων η Pirelli. Οι ελάχιστες διαφορές στους χρόνους και οι ακραίες διακυμάνσεις στην κατάταξη αποκάλυπταν με σαφήνεια πω ς οι περισσότεροι δεν έχουν βρει ακόμη τα πατήματά τους.

Σ' αυτό συντελεί επίσης ότι πέρυσι δεν έγινε αγώνας στο Χόκενχάιμ οπότε η Pirelli βρίσκεται για πρώτη φορά εδώ. Όπως και αρκετοί οδηγοί, ο Σέρτζιο Πέρεζ για παράδειγμα έχει κερδίσει αγώνα GP2 στο Χόκενχάιμ αλλά δεν έχει αγωνιστεί με F1.

Μιλώντας χτες με τον 22χρονο Μεξικάνο εκπλαγήκαμε με την αυτοπεποίθησή του: «Το πιο ισχυρό μου ατού είναι η ταχύτητα και η ικανότητα προσαρμογής. Μπορώ πολύ εύκολα να προσαρμοστώ στις εκάστοτε συνθήκες, να παρατείνω τη διάρκεια ζωής των ελα στικών ή να βρω τα πατήματά μου στην πίστα. Το μονοθέσιο μας είναι δυνατό εδώ και ελπίζω σ' ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις δοκιμές».
Στη φωτογραφία ο Πέρεζ δείχνει στον Κομπαγιάσι τα περάσματα στην πίστα μ' αυτό το ευφάνταστο παιχνίδι.



Οι ελεύθερες δοκιμές ουσιαστικά διεκόπησαν καθώς η ένταση της καταιγίδας που χτύπησε ξαφνικά την πίστα απέτρεψε τους πιλότους από το να επιχειρήσουν προσπάθειες τα τελευταία λεπτά. Έτσι έμειναν άπραγοι να κοιτούν το χρονόμετρο. Στο Q1 τ ώρα η ένταση του βοριά προβλημάτισε όλες τις ομάδες και τα μονοθέσια κατά το πέρασμά τους από το Στάδιο και την κοντή ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Οι θεατές γέμισαν τις κερκίδες και δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα ενώ όσον αφορά στην κατάταξη δεν υπήρξαν αρνητικές εκπλήξεις. Ο Μ.Σουμάχερ όμως καρδιοχτύπησε τους οπαδούς τους καθώς κατάφερε να προκριθεί μ' έναν τελευταίο γύρο ενώ η αντίστροφη μέτρηση της διαδικασίας είχε ολοκληρωθεί, χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα της Pirelli, η οποία είναι πιο αργή τουλάχιστον 6 δέκατα. Ο Σουμάχερ � �ροκρίθηκε για 55 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διαδικασίας οι έξι πιλότοι των τριών μικρών ομάδων και ο συνήθης ύποπτος Ζαν Ερίκ Βερν με την Toro Rosso.

H βροχή έκανε πάλι την εμφάνισή της πριν το ξεκίνημα της αντίστροφης μέτρησης του 15λεπτου Q2 για την μάχη της δεκάδας. Η πίστα γέμισε νερό και η επιλογή των πιλότων ήταν τα ενδιάμεσα ελαστικά με τα οποία προσπάθησαν να σημειώσουν χρόνο προτού οι συνθήκες χειροτερέψουν. Κάτι τέτοιο αποδείχτηκε πολύ δύσκολο στην πράξη και εξελίχθηκε σε ρώσικη ρουλέτα. Όσο περνούσε η ώρα οι συνθήκες χειροτέρευαν με αποτέλεσμα όσοι οδηγοί δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν έναν αλάνθαστο γύρο με τα ενδιάμεσα ελαστικά να βρεθούν σε δυσχερή θέση. Μεταξύ των οι Ρόσμπεργκ, Γκροζάν αλλά και ο Φελίπε Μάσα που ακόμη μια φορά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ο Βραζιλιάνος ακόμη μια φορά δεν κατόρθωσε να μπει στην δεκάδα ενώ στην προσπάθειά του δυσχέρανε και το έργο του teammate του Φερνάντο Αλόνσο που ευτυχώς για τον ίδιο και τη Ferrari κατόρθωσε να προκριθεί.



Πηγή: http://www.greekznews.com/

No comments:

Post a Comment