Friday, July 27, 2012

Η κλεπτοκρατία!


Η κλεπτοκρατία!
TΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ οι εξελίξεις γύρω από το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας μετά το PSI των ομολόγων και την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχασαν μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που είχαν τοποθετήσει σε ομόλογα; Παρά το κούρεμα ομολόγων περί τα 50 δισ. ευρώ που υπέστησαν όλες οι εγχώριες τράπεζες η τρόικα προβλέπει ανακεφαλαιοποίηση, μόνο στα τέσσερα μεγάλα ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα! Εξαίρεσε, δηλαδή, δύο ιστορικής αξίας και πολύτιμες για την εθνική ανάπτυξη δημόσιες τράπεζες, όπως η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

ΔΗΛΑΔΗ τις πλουσιότερες από πλευρά κεφαλαιακής επάρκειας τράπεζες, με 12% και 18% αντίστοιχα, όταν οι τέσσερις ιδιωτικές είχαν κάτω από το όριο του 10%! Τους κούρεψαν τα ομόλογα, αλλά δεν τους προσφέρουν τα κεφάλαια αναπλήρωσης! Όσοι αναρωτήθηκαν γιατί, έλαβαν την απάντηση από την τρόικα. Η ΑΤΕ -διέταξαν- θα σπάσει σε « καλή» και «κακή». Στην κακή θα μεταφερθούν οι ζημιές τις οποίες θα αναλάβει το ελληνικό Δημόσιο (θα αναλάβει και τα 240 εκατομμύρια που οφείλουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν;) και την καλή που θα π ουληθεί σε ιδιώτες! Το Τ.Τ. δεν θα το σπάσουν αλλά θα πουλήσουν όπως είναι επιπλωμένο σε ιδιώτες. Στο μεταξύ ακόμα κρύβουν την έκθεση της Black Rock για την πραγματική κατάσταση των εγχωρίων ιδρυμάτων.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι αν έχουμε κυβέρνηση, αν αυτή η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να υπακούει και να υπονομεύει το μέλλον του τόπου, αν έχει σχέδιο και πρόγραμμα ή απλώς εκτελεί τις εντολές των πιστωτών κατακτητών; Η απάντηση δεν είναι δύσκολη. Το χειρότερο είναι πως είναι τέτοιο το βάθος της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας που η συγκεκριμένη ανακεφαλαιοποίηση σύντομα δεν θα αρκεί για την ομαλή λειτουργία των τραπεζών και κυρίως δεν πρόκειται να πέσουν χρήματα στην αγορά, όταν ακόμα και για τα μικρά κεφάλαια κίνησης των επιχειρήσεων απαιτούν� �αι σήμερα υποθηκεύσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα «κόκκινα» δάνεια αγγίζουν πλέον τα 60 δισ. ευρώ!

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια δεν εκποιούν μόνο τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου αλλά τα στερούν από τις επόμενες κυβερνήσεις που θα χρειαστούν εργαλεία για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας για την οποία ομιλεί και ο κ. Φώτης. Πρόκειται για ένα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο με στοιχεία προδοσίας.

ΕΙΝΑΙ φανερό πως εδώ δεν μιλάμε πλέον για δημοκρατικούς θεσμούς αλλά για μια νεοφιλελεύθερη κυριαρχία χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση που ουσιαστικά υποδουλώνει τους ευρωπαϊκούς λαούς στο μεγάλο κεφάλαιο. Μεταφέρουν τις ζημιές των νταβατζήδων στους φορολογούμενους και τους χαρίζουν τεράστια περιουσιακά στοιχεία και την υποθηκευμένη αγροτική γη!

Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ έχει αφηνιάσει έχοντας αγοράσει και αποσπάσει μεγάλο μέρος της πολιτικής εξουσίας. Το πρόσφατο σκάνδαλο της HSBC στις ΗΠΑ στην Καλιφόρνια αν το βλέπαμε σαν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θα λέγαμε υπερβολές! Η τράπεζα κατηγορείται από τις αρχές και μάλιστα ομολόγησε το εκτεταμένο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από ναρκωτικά, τρομοκρατικές οργανώσεις. Ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της τράπεζας το οποίο γνώριζαν όχι μόνο τα τοπικά στελέχη αλλά και πολύ πιο υψηλόβαθμα.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ μεγάλο σκάνδαλο, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς»: οι βρετανικές αρχές κατηγόρησαν στελέχη της Barclays, τα οποία το παραδέχτηκαν, ότι ενεργούσαν ως επικεφαλής ενός κύκλου τραπεζιτών με τους οποίους συνεργάζονταν για την επίτευξη των έκνομων στόχων τους χειραγωγώντας τα επιτόκια Libor και Euribor Οι τραπεζίτες αυτοί φέρεται ότι εντάσσονται στο δυναμικό της επίσης βρετανικής τράπεζας HSBC, της γερμανικής Deutsche Bank και των γαλλικών Credit Agricole και Societe Generale.

ΤΕΛΟΣ, τη στιγμή που οι πολιτικές της λιτότητας καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και οι αγορές διαλύουν πλέον μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, μια έρευνα οικονομολόγων αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 21 τρισ. δολάρια, ίσως να φτάνουν και τα 32 τρισ. από φοροδιαφυγή, βρίσκονται κατατεθειμένα σε φορολογικούς παραδείσους. Εσείς τώρα τι προτιμάτε; Οριζόντιες ή κάθετες περικοπές;




ΠΗΓΗ

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment