Monday, August 26, 2013

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία καταδικάζει την βίαιη επίθεση ενάντια σε Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους στην Αλβανία.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής (ΠΟΑ) καταδικάζει έντονα τη βάρβαρη επίθεση σε μια ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στην πόλη της Πρεμετής στη νότια Αλβανία, στις 16 Αυγούστου, από μισθοφόρους κακοποιούς που προσέλαβε η κυβέρνηση και έσπασαν εικόνες, σταυρούς και χτύπησαν τους πιστούς που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον μοναδικό Χριστιανικό Ι.Ν. της πόλης.

«Η επίθεση στην Εκκλησία της Παναγίας, το πρωί μετά από την ημέρα της γιορτής της, αναβίωσε άσχημες αναμνήσεις των προηγούμενων προσπαθειών από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα να παρενοχλούν, να εκφοβίζουν και να κακοποιούν ελληνικής καταγωγής ορθόδοξες κοινότητες της Αλβανίας", δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΑ, Δημήτριος Κούτουλας. «Η ακραία συμπεριφορά των δημοτικών αρχών στην Πρεμετή έγινε με την συγκατάθεση της κυβέρνησης Μπερίσα, ήταν εξωφρενική και ανεύθυνη συμπεριφορά για μια χώρα που επιδι ώκει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Ο κ. Κούτουλας κάλεσε την κυβέρνηση Ομπάμα και το Κογκρέσο των ΗΠΑ ώστε να πιέσει την αλβανική κυβέρνηση να επιστρέψει την εκκλησία στους ορθόδοξους χριστιανούς της Πρεμετής που την τιμούν και των οποίων οι πρόγονοι έφτιαξαν.

Διαβάστε την συνέχεια της ανακοίνωσης στο www.himara.gr
Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment