Friday, October 26, 2012

Μούχλα στα κρουασάν, ζιζάνια στις Coca Cola και τα ληγμένα δίπλα στην πόρτα μας


Τελικά ο ΕΦΕΤ είναι ο μόνος δημόσιος οργανισμός που δουλεύει στην Ελλάδα. Μετά τα ζιζάνια και τα μικρόβια που έβρισκαν όλη τη χρονιά σε κάθε προϊόν της Coca Cola (Coca ColaFantaNestea,tsakirisamita και ότι βγάζει το εργοστάσιο), ήρθε και μια απαγόρευση για μουχλιασμένα κρουασάν και στο καπάκι η δήλωση του ΕΦΕΤ ότι δε θα επιτρέψει την πώληση ληγμένων. ΟΚ, είπαμε ρε παιδιά...να μη χάσετε κέρδη από τις πανύχοντρες τσέπες σας αλλά μήπως, λέω μήπως, πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτείτε και τον κοσμάκη;

Τώρα βρήκαν ευκαιρία οι εταιρείες τροφίμων (που μια μια εγκαταλείπουν την Ελλάδα και αφήνουν στρατιές ανέργων πίσω τους) να πουλήσουν και ότι έχει ξεμείνει σε ληγμένο και κακής ποιότητας προϊόν. Λένε ότι θα τα δίνουν φτηνότερα και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, παρά μόνο μια μικρή αλλοίωση στη γεύση....μας κοροϊδεύουν κανονικά! Αν θέλουν να δώσουν φτηνότερα προϊόντα να χάσουν λίγα από τα άπειρα κέρδη τους και αν θέλουν να είναι υπεύθυνοι απέναντι σε όσους τους ταϊζουν τόσα χρόνια, να μείνουν εδώ όσο μπορούν ή τουλάχιστον να μη προσπαθούν με δημιουργικές λογιστικές να γλυτώσουν τους φόρους που πρέπει να δώσουν στη χώρα.

Αν ο ΕΦΕΤ δεν έκανε ελέγχους το καλοκαίρι, αναλογίστηκε κανείς πόσες Coca Cola με ζιζάνια θα έφταναν στο τραπέζι μας, ή αν δεν το έκανε τον Σεπτέμβρη πόσοι χυμοί Amita Motion με μικρόβια θα δίνονταν σε μικρά παιδιά για να «βοηθήσουν την ανάπτυξη τους»; Είναι λογικό να κόβεις τα κόστη σου, αλλά η δημόσια υγεία πρέπει να είναι πρώτη απ’ όλα και φαίνεται ότι μόνο ο ΕΦΕΤ το καταλαβαίνει αυτό. Συμφωνώ απόλυτα με την ανακοίνωση του που λέει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ και πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε προϊόντα από οποιονδήποτε δε σέβεται τους καταναλωτές σαν ανθρώπους.

No comments:

Post a Comment