Saturday, September 1, 2012

Τέτοιες αποκρατικοποιήσεις κάνει και η κουτσή Μαρία, Κωστή μου τεχνοκράτη μου!


Τέτοιες αποκρατικοποιήσεις κάνει και η κουτσή Μαρία, Κωστή μου τεχνοκράτη μου!Είναι νέος. Είναι ωραίος. Είναι δυναμικός. Είναι αποφασισμένος. Θέλει να πετύχει στην αποστολή του. Δε λογαριάζει τίποτε. Όχι δεν είναι ο Τζέημς Μποντ. Είναι ο ομπρελοχτυπηθείς "τεχνοκράτης" υπουργός ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Άκου Ανάπτυξης! Από πότε ακριβώς το ξεπούλημα ή το χάρισμα βαπτίζεται ως ανάπτυξη; Όχι τίποτε άλλο δηλαδή αλλά χθεςήμερα της αποτομής της κεφαλής του Προδρόμου να βαπτίσουμε το κρέας χόρτα.

Μας αρέσει ή όχι, πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως ο κος Χατζηδάκης είναι ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα του συστήματος και αρκετά καλά προμοταρισμένος.

Τεχνοκράτης, δουλευταράς και άλλα τέτοια όμορφα. Ο υπουργός λοιπόν χαρίζει, μάλλον συγγνώμη, παραχωρεί τη χρήση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες αφού όμως πρώτα την ξεκουράζει από τα φορτία της, ήτοι τις υποχρεώσεις της. Το κράτος κράτα την εταιρεία όσον αφορά το λογαριασμό μέχρι τώρα αλλά η εκμετάλλευση περνάει στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Ωραίος ο Χατζηδάκης. Αμ έτσι αποκρατικοποιεί κι η κουτσή Μαρία κε υπουργέ.

Κι άραγε υπάρχει ένα πλάνο; Μια μελέτη; Μια οικονομική εκτίμηση για το αν συμφέρει το δημόσιο να κρατήσει και να εκμεταλλευτεί αυτό το δρόμο; Και όχι ένα τυχαίο αυτοκινητόδρομο, αλλά τη γέφυρα που ξεκινά από την Ηπειρο, διασχίζει τη Μακεδονία και καταλήγει στη Θράκη. Υπάρχει δηλαδή και μια εθνική πλευρά της ιστορίας.

Μήπως θα έχουμε κι εδώ μια επανάληψη της πορείας της χρέωσης που είδαμε και στην Αττική Οδό; Από το € 1,00 είχαμε αρχίσει και καταλήξαμε αισίως στα € 2,80, δηλαδή ένα καφετί, ένα χιλιαρικάκι! Θα το δίνατε ποτέ αυτό σε καθημερινή βάση;

Το θέμα για όλους αυτούς που μας τους παρουσιάζουν ως επιτυχημένους, αποφασισμένους κτλ, δεν είναι να ξεπουλήσουμε τα πάντα όσο όσο. Δεν είναι να χάσουμε τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ, την Εγνατία Οδό και ότι άλλο χρυσαφικό έχουμε που θα μπορούσε να αποδώσει για μας αλλά αυτά τα οποία μας είναι περιττά ή εμείς δεν μπορούμε να τα λειτουργήσουμε όπως ο ΟΣΕ που μας βάζει € 1 δις το χρόνο μέσα και που ο ιδιώτης θα μπορούσε να τρέξει καλύτερα.

Αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους που απομυζούν το λαό και χαρίζονται στη Ζήμενς.

Ο κος Χατζηδάκης αποφάσισε να πουλήσει μερικές μπριζόλες αλλά όλως περιέργως πριν τις ζυγίσει αφαίρεσε τα κόκκαλα και τα ξύγκια.

Κάτι παρόμοιο δε συνέβη και με τον Εθνικό μας Αερομεταφορέα; "Αναμάρτητος" παραδόθηκε αλλά και πάλι εν αμαρτίαις εγεννήθη! Και με πτητικό έργο που απέχει μακράν της πάλαι ποτέ ΟΑ.

Χουβαρνταλίκια λοιπόν με την περιουσία μας. Τεχνοκράτης; Μπααα, μάλλον σε τζάμπα μάγκας μου φέρνει…


Στρατής Μαζίδης για την FreePen

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment