Wednesday, August 1, 2012

Δεν αποκλείει νέο γύρο εκλογών στην Ελλάδα η Phoenix Capital, με επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπει χρεωκοπία της Γερμανίας και διάλυση της ευρωζώνης!


Δεν αποκλείει νέο γύρο εκλογών στην Ελλάδα η Phoenix Capital,
Νέες εκλογές στην Ελλάδα και επικρ� �τηση του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σε νέα ανάλυσή της η Phoenix Capital, η οποία προειδοποιεί πως η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ.

Σημαντικό, όμως, είναι ότι ο τίτλος του άρθρου, που σχετίζεται με την ευρύτερη εξέταση που κάνει ο οίκος πάνω στην κατάσταση της ευρωζώνης, αναφέρει κατά λέξη: "Η Γερμανία έχει τώρα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ χρέος προς ΑΕΠ στο 300%… Μπάι Μπάι Ευρωζώνη".

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Προ των πυλών είναι η χρεοκοπία και η αποχώρησή της από την Ευρωζώνη", σχολιάζει μεταξύ άλλων ο οίκος. "Είναι εξαιρετικά πιθανό η Ελλάδα να προχωρήσει στη διενέργεια και νέων εκλογών, όπου νικητής θα αναδειχθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας, ο άνθρωπος που δηλώνει πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, θα αναλάβει τα ηνία της χώρας", προσθέτει.

Η Ελλάδα, συνεχίζει, είναι εκείνη η χώρα που ενώ έχει "διασωθεί" πολλάκις, βρίσκεται μια ανάσα πριν χρειαστεί ένα νέο – τρίτο – πακέτο διάσωσης.

Ο οίκος επικαλείται τις πρόσφατες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που ανέφεραν – την περασμένη εβδομάδα – πως η Αθήνα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της, γι' αυτό και η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους της.

"Η Ελλάδα έχει ζητήσει παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει το πρώτο πακέτο διάσωσης που έλαβε το 2010″, αναφέρει επίσης για να εξηγήσει: Τι σημαίνει αυτό; Πως η χώρα έχει ήδη αποδείξει πως δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη και τις υποχρεώσεις της.

Ο οίκος κάνει ειδική μνεία και στη στάση των Γερμανών, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές στο Βερολίνο – αλλά και σε ολόκληρη τη Γερμανία – για την ανάγκη αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.

Αξιοσημείωτη είναι η θέση του Patrick Döring, γενικού γραμματέα του FDP, που ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει πως η Ελλάδα θα κατορθώσει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της πιο γρήγορα, εάν αποσυρθεί από την Ευρωζώνη.

"Εάν η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον μέλος του ευρώ, θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές", έχει δηλώσει ο Döring.

Κατά τη Phoenix Capital, ένα ακόμη μείζον ζήτημα είναι η πρόσφατη υποβάθμιση του outlook της Γερμανίας σε αρνητικό, από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

"Εάν η Γερμανία χάσει την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ, τότε ήρθε το τέλος του παιχνιδιού, το game over για την Ευρωζώνη", προειδοποιεί στη συνέχεια ο οίκος.

"Η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους μέρα με τη μέρα είναι πλέον γεγονός", παραδέχεται στη νέα ανάλυσή της η Phoenix Capital, εξηγώντας πως ημερησίως στην Ευρωζώνη λαμβάνει χώρα τουλάχιστον μια (αν όχι περισσότερες), νέα, σημαντική εξέλιξη.
Και προσθέτει: Το πραγματικό στήριγμα της Ευρώπης είναι η Γερμανία. Η χώρα όμως βρίσκεται περί τα 328 δισ. ευρώ μακριά από το να αγγίξει το χρέος της το 90% του ΑΕΠ, επίπεδο όπου τίθεται υπό αμφισβήτηση η φερεγγυότητα μιας χώρας.

Ωστόσο, κατά τον οίκο, αν αναλογιστεί κανείς τις υποχρεώσεις της Γερμανίας έναντι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, τότε το χρέος της εκτινάσσεται στο 300% του ΑΕΠ. Τι σημαίνει αυτό; Η Phoenix Capital απαντά: Αντίο Ευρωζώνη…

ΠΗΓΗ

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment